sâmbătă, 6 iunie 2020

Vivo X50 este cel mai subțire telefon 5G din lume și camere ce provoacă pe Samsung

de Basil Mureșan

Seria de smartphone-uri Vivo X50 a fost prezentată oficial în China, oferind specificații puternice și titlul de cel mai mai subțire telefon 5G din lume. Constând dintr-un trio format din Vivo X50, X50 Pro și X50 Pro Plus, accentul se pune foarte mult pe experiența de fotografie.

Există pe aceste modele o serie de moduri de camere, inclusiv Super Night, Astro, Super Wide-Angle și Super Macro. Este acolo și un Hyper Zoom de 60x similar cu funcțiile de zoom aflate pe Huawei P40 Pro (50x) și pe telefoanele din seria Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 (30x) și Galaxy S20+ (30x).

Acest lucru este făcut cu un pas mai departe pe X50 Pro (și, presupunem, și pe X50 Pro Plus), deoarece are un „sistem de stabilizator pentru camere tip gimbal” pe camera principală, conform TechRadar. Un gimbal este un suport pivotat care permite rotirea unui obiect în jurul unei singure axe.

Vivo spune că este „modelat după un gimbal profesional de dimensiuni complete iar modulul de gimbal încorporat în X50 Pro se deplasează în direcția opusă mișcărilor mâinilor, oferind o stabilitate sporită pentru camera principală”.  „Acest sistem mărește, de asemenea, unghiul de rotație și zona anti-agitare în comparație cu metodele populare de stabilizare, rezultând imagini super clare”.

Sună similar cu OIS (stabilizarea optică a imaginii) pe care am văzut-o pe multe smartphone-uri anterior, dar va trebui să așteptăm mai multe informații despre sistem înainte de a putea comenta în deplină cunoștință de cauză.

Vivo mai are un as în mânecă când vorbește despre aceste camere din noua sa serie Vivo X50. Compania chineză spune că a încorporat aceste camere într-un factor de formă uluitor. Este cel mai subțire smartphone 5G din lume. Potrivit producătorului chinez, Vivo X50 este cel mai subțire telefon 5G de pe piață, având o grosime de doar 7,49 mm! Pentru a compara cu alte telefoane 5G, Huawei P40 Pro este de 9 mm, OnePlus 8 Pro este de 8,5 mm, iar Galaxy S20 are o grosime de 7,9 mm. De asemenea, Samsung Galaxy A51 5G are 8,7 mm iar Galaxy A71 5G are 8,1 mm, acestea din urmă fiind de calibrul smartphone-urilor Vivo recent lansate.

Vivo X50 Pro Plus are cea mai mare putere cu modemul Qualcomm X55 5G și cip-setul Snapdragon 865, sub capotă, pentru performanțe emblematice. Mai primim conectivitate 5G cu X50 și X50 Pro, dar au mai puțină putere în interior.

Alte caracteristici ale seriei Vivo X50 includ suport pentru HDR10+ și rate de actualizare a ecranului de 90Hz și 120Hz, plus că există un finisaj tip sticlă înghețată la spate. În timp ce gama mobilă Vivo nu s-a răspândit prea mult în afara Chinei, producătorul de smartphone-uri a confirmat că acestea vor fi „primele produse din seria X care vor fi puse la dispoziția piețelor internaționale”.

Încă așteptăm data lansării pe piață a seriei Vivo X50, pentru a afla prețul și specificațiile complete. Vivo a spus că „seria X50 va fi disponibilă treptat pe piețele internaționale în a doua jumătate a acestui an”.

Sursa foto: Vivo

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo