miercuri, 11 martie 2020

Xiaomi a prezentat un încărcător wireless de 40W: bateria ajunge la 100% în 40 de minute!

de Basil Mureșan

Xiaomi tocmai a ridicat voalul de pe un încărcător wireless de 40W. Datorită acestei noi tehnologii, un astfel de încărcător poate să încarce complet bateria smartphone-ului în 40 de minute. Acest sistem este în măsură să concureze cu cele mai bune modele de încărcătoare cu fir de pe piață, inclusiv Samsung Fast Charger sau Huawei Supercharge.

Recent Chang Cheng, vicepreședinte Xiaomi, a postat pe site-ul Sina Weibo un scurt videoclip care prezintă un încărcător wireless de 40W. Clipul video arată un smartphone plasat pe o bază de încărcare prin inducție. Se poate vedea cum bateria de 4.000 mAh a smartphone-ului ajunge la 50% încărcare în doar 20 de minute. Pentru a ajunge la 100%, trebuie să aștepți 40 de minute. Pentru comparație, un încărcător wireless durează de obicei între 1:30 și 2:15 pentru a încărca complet o baterie, conform site-ului francez PhonAndroid.

Prin intermediul noii sale încărcării wireless de 40 W, Xiaomi se pregătește să revoluționeze încărcarea wireless pentru telefoane. În prezent, încărcarea wireless nu depășește încă 15 wați (pentru cele mai bune încărcătoare de pe piață). Vă reamintim că cele mai performante smartphone-uri de pe piață, Samsung Galaxy S20 Ultra are încărcare wireless de 15W. În septembrie trecut, Xiaomi a prezentat deja un încărcător rapid wireless de 30W pentru a însoți smartphone-ul său Xiaomi Mi 9 Pro 5G.

Încărcarea wireless se mai numește și încărcare inductivă. Această încărcare presupune un transfer de energie între două obiecte prin intermediul unui câmp electromagnetic. Sistemul de încărcare wireless se bazează pe două bobine: una în platforma de încărcare, alta în smartphone.

Cu această tehnologie de încărcare prin inducție, Xiaomi vine să concureze cu cele mai bune încărcătoare rapide de pe piață, cum ar fi SuperCharge de 40W proiectat de Huawei. Acest încărcător SuperCharge poate încărca complet o baterie de 4.200 mAh în 60 de minute.

Întrebat de redactorii de la site-ul american Android Autority, un purtător de cuvânt al Xiaomi a temperat așteptările utilizatorilor. „Nu avem un calendar de disponibilitate pentru o versiune comercială pe care să o distribuim în acest moment„, a spus reprezentantul Xiaomi.

Sursa foto: geektime.co.il

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo