sâmbătă, 21 septembrie 2019

Xiaomi și Apple primele în cota de piață la smartwatch-uri și trackere de fitness

de Basil Mureșan

O analiză recentă realizată de IDC arată că Apple și Xiaomi domină piața de ceasuri inteligente și trackere de fitness în trimestrul al doilea din 2019. Dispozitive precum Apple Watch și Mi Band 4 sunt deosebit de populare. De asemenea, compania Samsung este în creștere puternică urmată de Huawei.

Între lunile aprilie și iunie, au fost vândute mai multe ceasuri inteligente și trackere de fitness decât în ​​anul precedent! Analiștii companiei de studiu de piață International Data Corporation (IDC) au înregistrat o creștere de 28,8% până la peste 34 de milioane de dispozitive purtabile vândute. Cu o cotă de piață de 17,3% și aproape șase milioane de produse vândute, producătorul chinez Xiaomi conduce în cota de piață. Imediat în spatele său este plasat Apple cu 14,8% și 5,1 milioane de modele Apple Watch vândute. Totuși, producătorul american conduce în cota de piață pe 2018.

Pe locul trei în cota de piață pe Q2 2019 este Huawei cu 14,4%, urmat de Fitbit cu 10,1% și Samsung cu un procent de 9,4% și 3,2 milioane de dispozitive vândute. Samsung a înregistrat cea mai mare creștere față de anul trecut cu un procent de 195,1%. Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Active și celelalte dispozitive wearables Samsung au punctat foarte bine în ultima perioadă. Samsung și Huawei sunt marii câștigători pe trimestrul doi din 2019.

În timp ce pionierul trackere-lor de fitness Fitbit a reușit doar să își crească ușor în cota de piață, companiile Samsung și Huawei sunt cei mai mari beneficiari în al doilea trimestru al anului 2019, conform Winfuture. Față de aceeași perioadă din 2018, cei doi producători au mai mult decât dublul cotei de piață. Cu toate acestea, Apple ar trebui să urce serios după lansarea Apple Watch Series 5, în special în trimestrul patru următor.

Prognoza IDC pentru următorii patru ani este destul de pozitivă pentru dispozitivele wearables. Ca prioritate, însă, interesul pentru ceasurile inteligente ar trebui să crească semnificativ. Dacă se așteaptă vânzări de peste 66 de milioane de smartwatch-uri pentru acest an, numărul este de așteptat să crească până la peste 105 milioane până în 2023.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo