luni, 20 februarie 2023

Zona Liberă Curtici-Arad, prezentată Ambasadorului Iordaniei de la Bucureşti

de Valentin Iacob

În cursul zilei de astăzi, în cadrul vizitei Ambasadorului Iordaniei la Arad, Excelența Sa, Ambasadorul Sufyan S. Qudah, acestuia i-au fost prezentate și oportunitățile de investiții la Zona Liberă Curtici-Arad.

Președintele Consiliului de Administrație al Administrației Zonei Libere Curtici-Arad, Andrei Ando, a făcut o prezentare a celor două platforme ale Zonei Libere, pe care există disponibile încă 40 de hectare pentru investiții, dar și hale deja construite, care pot fi închiriate fie pentru depozitare, fie pentru producție. A insistat asupra conexiunii Aradului cu rețeaua europeană de autostrăzi și beneficiile celor trei terminale intermodale pe calea ferată, care leagă comerțul între porturile Constanța-Rotterdam și Constanța-Hamburg, prin Arad.

„Pentru investitorii non-UE, Zona Liberă Curtici-Arad oferă facilităţi vamale. La acestea se adaugă faptul că platforma de la Arad a Zonei Libere este conectată direct la autostradă, iar cea de la Curtici la terminalul intermodal Railport, cel mai mare din această zonă a Europei. Asta înseamnă o bună mobilitate a produselor, un avantaj unic pe care Aradul îl poate oferi investitorilor”, a declarat Andrei Ando.

Excelența Sa, Ambasadorul Sufyan S. Qudah a precizat că și-a propus organizarea unei misiuni de afaceri în județul Arad, în a doua jumătate a anului. „Sunt impresionat de legăturile excelente ale Aradului cu marile capitale europene, prin reţeaua europeană de autostrăzi şi de cale ferată. O misiune economică pentru oamenii de afaceri din Iordania poate fi importantă în contextul în care Aradul este interesant şi datorită poziţiei sale geografice, dar şi datorită facilităţilor pe care Zona Liberă o oferă pentru investitorii din afara Uniunii Europene”, a declarat Excelența Sa, Ambasadorul Sufyan S. Qudah.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo